I söndags var det dags för årets andra futsalmatch och vi åkte till Åsbro för att spela mot Skyllberg. Innan matchen skrev Fletcher ett uppmärksammat och kritiserat inlägg där han förklarade att vi skulle vinna lätt och göra minst 6 mål. På vägen till matchen märkte man att Skyllberg/Åsbro inte var glada över denna sågning och dockor med Fletchers ansikte hängde brinnandes utanför 90% av husen. Övriga 10% att valt en skylt med texten ”Fletcher, åk hem!” Stämningen var som ni märker, inte på topp.

I Kilsmo hade det börjats viskats om ryktena stämmer, att styrelsen hade tagit inspiration från den ÄNTLIGEN sparkade Ole Gunnar och gett Fletcher denna match. Ingen vinst = inget tränarjobb för Fletcher. Ryktena att tagit sig ner till spelartruppen och som det såg ut kan man undra vilka av spelarna som ville ha kvar honom som tränare. Efter 2 minuter skickade en Skyllberg spelare in en lös boll från förlängda mållinjen, bollen går mellan Bugges ben och på Frallans fot in i mål.

8 minuter in i matchen fick en ensam Skyllbergspelare gå med bollen på kanten och när inga alternativ fanns kvar så valde han att försöka passa bollen till Bugge som tyvärr inte var med på noterna utan bollen mellan bena och 2-0. 3-0 kommer efter 16 minuter i en Skyllberg kontring där ett avslut distinkt i nättaket kändes som spiken i kistan. 3-0 i röven och med jobbet på en skör tråd blickar Fletcher ut över publiken för kanske sista gången och kallar till sig Kapten Nykvist med orden ”Gör det inte för mig, gör det skölden på bröstet” Kapten Nykvist fattar läget och bestämmer sig för att dra med sig laget i ett försök till att vända matchen och rädda Fletchers jobb.

3-1 kommer i första halvleks sista spark, Nykvist slår en magisk passning från halva plan, en passning som skär igenom hela Skyllbergförsvaret till en fristående Dennis på bortre stolpen. I halvtid pratar Fletcher om hjärta och vilja att vända matchen och efter ett brandtal kändes det som att spelartruppen börjar känna sympati för sin tränare och faktiskt vill spela för honom.
4 minuter in i andra halvlek snappar kapten Nykvist upp en dålig passning från Skyllberg och ser att målvakten är dåligt placerad, från halva plan böjer han sedan in bollen i krysset. Ett väldigt vackert mål som redan nu är med i diskussionerna om årets mål.

3-3 kommer i 29e minuten då den självutnämnde frisparksspecialisten Frallan får ett bra läge rakt framför mål, bollen sitter lågt i målvaktens högra hörn och matchen är utjämnad.

Minut 31-33 kan vara dom mest hektiska minuterna vi någonsin spelat.
Minut 31: Wael hittar över med en passning till en framrusande Philip som stöter in bollen till 4-3.
Minut 32: Skyllberg kontrar och kvitterar snabbt till 4-4.
Minut 32: Kilsmo försvaret slarvar och räknar fel, bollen hamnar hos en fri Skyllberg spelare med öppet mål, bollen i stolpen.
Minut 33: Wael lirkar fram bollen till Frallan som vänder runt och skjuter 5-4.
Efter 5-4 målet kan vi i Kilsmo lugna ner spelet en aning och stänger ner Skyllberg effektivt.

Bugge som hade en svajig start på matchen gör en otroligt bra andra halvlek där han står 3 riktigt kvalificerade räddningar samt några bra räddningar.
Han får även kröna sin insats med att med matchens sista sekvens, rädda ett avslut, hålla bollen och sen göra en oerhört behärskad utspark in i det tomma målet då Skyllberg satsade på flygande målvakt.

Matchen vinner vi med 6-4 och Fletcher får alltså rätt med att vi gör minst 6 mål. När Fletcher sitter i bilen på väg hem får han telefonsamtalet från styrelsen. ”Du sitter säkert någon vecka till men gör du får du inte ordning på dom dåliga starterna i matcherna behöver vi kolla på alternativ på tränarposten”

4 poäng och 10 mål framåt på två matcher är ett godkänt facit, dock är 8 mål bakåt inte lika godkänt utan snarare underkänt. Fortsätt följ oss för att se om vi rättar till försvarsspelet och om Fletcher fortsättningsvis undviker att få sparken.

Skumkronor:
3st, Martin ”Frallan” Ingvarsson, 2 mål inkl gwg och loggade runt 30 minuters speltid.
2st, Daniel Nykvist, 1 mål och 1 assist samtidigt som han stod för en solid försvarsinsats. Visade idag varför han är kapten.
1st, Dennis Sandhu, målskytt i viktig läge men framförallt Kilsmos bästa försvarsspelare idag.