Derby och mycket känslor på planen. Totalt delades 10 gula och 2 röda ut, samt 5 mål i en match som kunde gått hur som helst.

Vi inledde starkt och skapade flera bra chanser direkt från start. Redan i den 12:e minuten efter fint spel kommer Oskar fri med målvakten. Han ser dock Frallan i ögonvrån och lägger in bollen till en helt fristående Frallan som kan göra ett av sina enklaste mål i karriären, han är dock på rätt plats vilket är nog så svårt. Efter det så skapar vi ytterligare några riktigt bra lägen men bollen vill inte in. Istället så jämnar matchen ut sig och vi mattas av och tillåter HOIF att komma upp i banan. I den 26:e minuten kommer dom runt bakom på vår vänsterkant. Ett inspel in i mitten till en fristående HOIF-spelare och kvitteringen är ett faktum . När halvtid närmar sig så kommer dom igen runt på kanten och 1-2 kommer som ett slag i magen. Tungt att gå till halvtid med underläge när vi ändå haft bud på flera mål.

Andra halvlek är ett ställningskrig och det blir grinigare och grinigare i den 48:e kommer första utvisningen, en tuff satsning på mittplan men ändå inte superful. Domaren drar upp det röda och visar ut HOIF spelaren och i dom vilda protesterna så kommer även det gula fram. Kvitteringen kommer sedan ganska omgående, Frallan snappar upp en målvaktsretur och blir fälld av målvakten i samma veva. Han tar själv hand om straffen och i sann ”Bruno Fernandes still” så väntar han ut målvakten och placerar enkelt in den. En man mera och nu tänker man att vi borde kunna skapa något mera. Men det är som att orken tryter och en tunn bänk har blivit ännu tunnare efter att Westman tvingats bryta. I den 64:e så får HOIF en billig frispark utanför vårt straff område och och tyvärr för vår skull så letar sig bollen in på densamma. Burgos är förgrymmad i kassen och erkänner att den skall han ha men hade inte gjort det bättre själv så säger inget. Vi försöker trycka på framåt men orken tryter rejält. Vi får ytterligare hjälp i vår jakt när HOIF drar på sig sin andra utvisning i den 81:a minuten denna gång för snack, riktigt klumpigt då domaren först pratar med spelaren i fråga men som på sin väg därifrån säger något och domaren drar fram det röda.

Vi försöker hitta kvitteringen men blir lite väl ivriga i vår jakt och slår alldeles för mycket långt. Närmast kvittering är Edvard som efter fint inlägg från vänster kastar sig fram och tyvärr bara träffar burgaveln. En riktigt tung förlust sett till matchbilden är ett faktum.

På torsdag är det återigen dags för hemmamatch och denna gång gästas vi av FK Örebro som inlett starkt med två raka segrar.