På söndagskvällen gick beskedet ut till spelartruppen, beskedet som fortfarande landar och reflekteras över.Timmy Andersson och Kilsmo IK går skilda vägar.

Timmy Andersson kom inför säsongen 2019 från Real Örebro precis som stora delar av övrig spelartrupp. Under dom tre säsonger Timmy har basat över Kilsmo har resultaten varit upp och ner.
Första säsongens succé när ett bottentippat Kilsmo stod för en succévår med hemmakrossen (5-1) i derbyt mot SMÅ som den stora höjdpunkten.

Efterföljande två år har varit tyngre, 2020 säkrade Kilsmo kontraktet i näst sista omgången även då med en rejäl kross (0-11) mot Grythyttan på bortaplan.

2021 blev ett tungt år för Kilsmo IK, säsongen startade bra och man är några stolp och ribbträffar ifrån att vinna dom första matcherna men det ville sig inte och laget som hamna i en negativ spiral orkade inte att vända på det under en kort Coronasäsong. Säsongen slutade som bekant med nedflyttning till div.6 och det blev det sista Timmy gjorde som tränare för Kilsmo.

Efter långa möten under vintern och ett kontraktsförslag på bordet valde Timmy till slut att tacka nej och söka sig vidare till nya uppdrag.

Timmy kommenterar:
”Jag och Kilsmo har kommit till vägens ände tyvärr. Jag tackar för förtroendet men känslan är att en ny röst behövs och jag behöver en ny utmaning”

Sportenchefen Fletcher kommenterar:
”Mycket tråkigt att Timmy väljer att lämna tränarstaben, han är en omtyckt figur i omklädningsrummet men efter en degradering har vi suttit i möten och kommit fram tillsammans med Timmy att det bästa från båda parter är att fortsätta på skilda håll”

Rekrytering av ny tränare har redan påbörjats och första listan med 20st namn har bantats ner till 10st och vår förhoppning är att ha klart med ny tränare när försäsongen börjar.

”Vi känner ingen stress med tränare än, vi vill hellre få rätt namn sent än fel namn tidigt. Vår futsalcoach Fletcher kommer ta över som interimtränare tills vi presenterar ett namn” säger Frallan från sportgruppen om deras jobb med ny tränare.

Timmy kommer fortsätta i Kilsmo IK som spelare när tiden finns från hans nya uppdrag och familjeliv.

Vi vill tacka Timmy Andersson för 3 härliga år som tränare!