Vi fick under söndagen ta bilarna ut till Hallsberg för andra matchen för säsongen, en match mot IFK Askersund och absolut ingenting stod på spel.Eftersom Örebois hade gått rent och redan var klart för avancemang så var det en match utan den riktiga tävlingsnerven.

Vi i Kilsmo ställde upp med vårt yngsta lag på länge och hela 3st spelare födda på 00-talet i startelvan.

Askersund var det laget som började bäst och skapade tryck nästan direkt mot Kilsmo-målet. Vår debuterande målvakt Melvin får jobba direkt och när hans utespelare är så pass passiva så får han freda sitt mål gång på gång. Askersund trycker på och efter boll i stolpen och några vassa räddningar av Melvin får dom till slut utdelning, tyvärr inte bara en gång utan två. Halvtidsvila och underläge med 2-0 är det tunga huvuden i Kilsmolägret under halvtid. Snacket går om att öka intensiteten och Ass.coach Martin trycker på om att hellre förlora med 8-5 och göra ett ordentligt försök än att fortsätta med det passiva spelet.

Vi har ju även vår bonusstraff kvar och förtroendet gick till Dennis Sandhu. Straffen går i mål, målvakten lyckas få en hand på den men Dennis har tagit i och målvakten är inte nära att styra den utanför målramen.

Kilsmo får något att gå på och med bara ett måls underläge är det ett nytt lag som entrar plan. Matchens snyggaste mål kommer direkt i andra halvlek efter man vågat hålla i boll och hittar en droppande Frallan som vänder upp och slår en djupledspassning till Amir som kommer fri och enkelt rullar in 2-2.

3-2 till Askersund kommer tyvärr snabbt efter och ännu mer tyvärr på en solklar offside, men det är sånt vi får ta då en ensam domare inte kommer se alla offsides som är.

Vi kommer tillbaka en gång till och det är Frallan som efter en kommunikationsmiss i Askersundförsvaret är först på en hemåtpass och lobbar bollen över målvakten in i mål.

Tyvärr håller vi 3-3 i ca 2minuter innan Askersund återigen tar ledningen och luften går ur Kilsmo. Tunn trupp och uppförsbacke igen och istället för ett kvitteringsmål kan Askersund göra 5-3.

Askersund vinner rättvist och vi Kilsmo tar med att vi gör en uppryckning i andra halvlek och framförallt att vi har 4st debutanter i truppen.

Matchens skumkronor:
1st – Melvin Lindroos
Håller oss kvar i första halvlek med flera räddningar, inget av dom 5målen kan han lastas för. Med lite mer träning och matchtajming kommer Melvin bli riktigt viktig för oss under säsongen.
2st – Martin Ingvarsson
Få bollar att jobba med men när matchen är slut har han ändå gjort 1+1 och futsalformen verkar hålla i sig.
3st – Mackan Englund
Jobbar hårdast och vill mest i Kilsmo hela tiden. Vågar hålla i boll och sköter uppspelen, mattas av i andra halvlek men viljan är världsklass hela matchen.