Det är ungefär 1 år kvar tills VM i Qatar går av stapeln, det är fortfarande lite oklart vilka länder som kommer vara med och speciellt om Sverige kommer vara med. Vi i Kilsmo som står för allas lika värde samt mänskliga rättigheter har därför tagit beslutet att alla Kilsmospelare är förbjudna att spela för ett landslag som har varit med i VM-kvalet till Qatar.

Nedan här kommer en intervju med en anonym ledare i Kilsmo som kommer förklara varför vi tagit detta beslut.

Hej ****, är det inte lite hårt att bojkotta allt landslagsspel och inte bara VM?
Det känns helrätt att bojkotta allt. Det är som jag alltid har sagt, ska man göra något ska man göra det ordentligt.

Man blir ju nyfiken, vilka spelare är ens aktuella för landslagsspel?
I Sverige har vi ett riktigt uruselt mittfält så alla mittfältare borde vara aktuella. Vi vet även att Martin ”Burgos” Persson kollar på att byta medborgarskap för att kunna göra matcher för Gibraltar.

I Burgos fall, kan man inte bara låta han spela för Gibraltar? Dom är ju redan utslagna.
Nej, här känner vi att vi även har ett ansvar gentemot hans familj. Hans barn ska vara stolta över honom, som målvakt i Gibraltar finns det inte mycket att vara stolt över.

Vilken reaktion har ni fått från FIFA?
Oväntat tyst, vi skickade detta till FIFA i onsdags och då var det noll reaktioner. Min gissning är att dom har krismöte nu under fredagen och vi får svar efter detta.

Vad tror du efterspelen kommer bli?
Massiv mediastorm tror jag, det finns ju även anledning till att jag är anonym och man är ju rädd att Qatar regimen kommer skicka folk efter oss. Jag tror dock att fler klubbar kommer följa oss, tillsammans kan vi få detta mästerskap flyttat från vintern till sommaren.

Va? Är det inte för det korrupta system och mänskliga rättigheter bojkotten görs?
Det är en liten del, men den stora orsaken är att Fotbolls-VM ska spelas på sommaren. Man ska kunna sitta på en uteservering och dricka öl när fotbollen spelas på storbildsskärmar. Har du testat det på vintern? DET ÄR ORIMLIGT!

Tack för denna pratstund, vill du avsluta med någon hälsning?
Jag vill önska alla spelare, ledare runt klubben och alla fans en riktigt go jul och att vi får en tidig julklapp genom att Fletcher får sparken som tränare.